top of page

O ne! Mano odai niekas nepadeda!

Kažkada buvau labai durna ir labai mėgau saulę 🙂 ir kai buvau 25-26 metų labai stipriai nudegiau veidą per pirmas atostogas ne Lt.


Aišku, specialiai deginau, nes, juk gražu 😀.

Ta proga dar pasilupinėjau nudegusius šašiukus ir žaizdeles visą vasarą maskavau odą sausinančia pudra.


Tada dar nebuvo taip blogai, bet kasmet vis blogėjo nepaisant to, kad jau nebesideginau 🙂.

Žinoma negalėjau su tuo taikytis, todėl gydžiau visokiom rūgštinėm procedūromis, dermobrazijom, kurios dar labiau pažeizdavo paviršinį odos sluoksnį ir iš esmės yra ok, jei neturi pažeidimų taip giliai ir nedarai to vasaros metu bei sugebi išsaugoti odą nuo saulės.

Spėkit kaip man tai pavykdavo kai 12 val per dieną dirbdavau ir sportuodavau lauke 🙂 “Įsivariau” melazmą.


Tada sekė daug lazerių, įvairių super kremų, procedūrų, labai LABAI daug pinigų (nemeluoju - DAUG daug daugiau nei kainuotų 60 HBOT seansų be jokių planų ir nuolaidų ;)), daug daug nesėkmingų (arba laikinai sėkmingų) intervencijų - po lazerio atrodo jau neblogai, pasidžiaugiu plačiai, tik sugyja ir vėl tas pats.

Čia aš prieš metus ir šiandien po 60 HBOT procedūrų ir be jokių papildomų procedūrų odai apart vitamino c ir hialurono tepaliuko vakarais.

Labai smagi sėkmės istorija. 🙂 Žinoma, saugoti nuo saulės jau teks visą likusį gyvenimą, bet negaliu nepasidžiaugti savo sėkme kartu su Sveikatos terapijos centru :)).


Hiperbarinės deguonies terapijos nauda odai: mano asmeninė patirtis

O mano sėkmė ne vienos, tyrimai tai patvirtina visame pasaulyje (įdedu pasiskaityti komentare).

Kaip hiperbarinio deguonies terapija veikia odą?

HBOT procedūros metu oda veikiama 95-100 % deguonies invazija specialioje slėgio kameroje, taip padidindama naujo kolageno ir odos ląstelių gamybą, taip pat skatina augti naujas kraujagysles (jau po 6-8 seansų pastebimas naujo kraujagyslių tinklo augimas!). Be to, skatina ląsteles gaminti tokias medžiagas kaip kraujagyslių endotelio augimo faktoriai, kurie pritraukia ir stimuliuoja tam tikrų tipų ląsteles, reikalingas gydymui būtent ten, kur yra pažaida arba senėjimo procesai. [1,2]


Nuolat atliekami moksliniai tyrimai ir klinikiniai tyrimai, siekiant toliau analizuoti būdus, kuriais HBOT gali būti naudojamas odos atjauninimui, fotosenėjančios odos (saulės per anksti senstančios odos) gydymui, melazmai, po odos vėžio ir kosmetiniam odos spalvos gerinimui nenaudojant invazijos ir plastinių operacijų. [3]


Daugelis šių tyrimų yra ypač suinteresuoti išsiaiškinti, kaip HBOT sumažina raukšlių susidarymą dėl lėtinės UV spinduliuotės, atsirandančios dėl saulės spindulių poveikio ir senėjimo procesų organizme, netinkamo gyvenimo būdo, streso. [3]


Be to, skirtingai nuo kitų odos atjauninimo būdų, HBOT yra visiškai neinvazinis metodas ir nesukelia jokio (arba labai švelnų) šalutinio poveikio žmonėms.


Registracija procedūroms arba konsultacijai: +37065759390 arba mūsų puslapyje www.sveikatosterapija.lt


Šaltiniai:

  1. Nishizaka T, Nomura T, Sano T, Higuchi K, Nagatomo F, Ishihara A. Hyperbaric oxygen improves ultraviolet B irradiation-induced melanin pigmentation and diminishes senile spot size. Skin Res Technol. 2011 Aug;17(3):332-8. doi: 10.1111/j.1600-0846.2011.00502.x. Epub 2011 Apr 21. PMID: 21507067.

  2. Johns Hopkins Medicine | Hyperbaric Oxygen Therapy

  3. National Library of Medicine | The development of hyperbaric oxygen therapy for skin rejuvenation and treatment of photoaging

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page