top of page

Naujienos! 🚨 Hiperbarinė deguonies terapija.

Atsižvelgiant į skirtingus klientų poreikius bei pageidavimus, plečiame hiperbarinės deguonies terapijos procedūrų pasirinkimų variantus.


Todėl nuo spalio 30 d. keičiasi HBOT procedūrų pasirinkimas ir kainos. (Visiems esamiems klientams turintiems planus ar įsigijusiems per šią savaitę, galios ankščiau sutartos sąlygos iki planų pabaigos).


Kokia tai procedūra ir kam ji naudojama?

✅ Hiperbarinė deguonies terapija yra priemonė, pagerinti hipoksiją kvėpuojant papildomu deguonimi aplinkoje, kurioje atmosferos slėgis yra didesnis nei įprastoje atmosferoje.

✅ Nors ši procedūra yra plačiai paplitusi kaip gydymas apsinuodijus anglies monoksidu bei nardytojam patyrus tam tikras dekompresijos traumas, jos pritaikymas kitiems tikslams, kaip, grožio, ortopedijos ir sporto medicinos bei sveikatingumo srityse ypač populiarėja.

✅ Oksidacinį stresą didinantis HBOT poveikis gali selektyviai paveikti „patogenines ląsteles“, susijusias su autoimuninėmis ligomis arba piktybiniais kraujodaros navikais, tai įrodyta naudojant gyvūnų modelius.

✅ HBOT pagerina įvairius metabolinio sindromo simptomus, kuris pasireiškia centriniu nutukimu, hiperlipidemija, 2 tipo diabetu ir kt. Ypatingai ši procedūra populiarėja tarp aukšto meistriškumo sportininkų. Taip pat labai tinka mąstymo funkcijoms gerinti, psichologinei sveikatai puoselėti, lytinei funkcijai gerinti, hormonų subalansavimui ir geresnei miego kokybei.

✅ Veiksmingumas įrodytas tiek naudojant gyvūnų modelius, tiek ir žmonių populiacijoje.


🧑🏻‍💻 Kokius variantus siūlo Sveikatos terapijos centras ir kaip pasirinkti tinkamiausią?

  1. HBOT procedūra naudojant 100 proc medicininį deguonį kietoje, erdvioje, dvivietėje 1,6 - 2,0 ATA kapsulėje kainuoja 70 eur/val. Dviems žmonėms vienu metu - 100 eur/val arba po 50 eur/val.

  2. HBOT procedūra naudojant >95 proc. išgrynintą aplinkos deguonį 1,3-1,5 ATA kietoje kapsulėje kainuoja 50 eur/val.

* Esant poreikiui, galime keisti slėgį bei deguonies rūšies pajungimą, pritaikant prie Jūsų poreikių bei sveikatos būklės, pvz vietoj 1,6 ar 1,8 ATA naudoti 1,3 ATA ir medicininį deguonį vietoj aplinkos išgryninto deguonies ir kt. variantus.




🤷🏼‍♀️ Kurį variantą pasirinkti?

Esant abejonėms ar neužtikrintumui visuomet siūlome pasikonsultuoti su gydytoju arba specialistu, kuris supranta apie hiperbarinės deguonies terapijos veiksmingumą. Tačiau tiek stipresnis (naudojant medicinį deguonį ir didesnį slėgį), tiek švelnesnis (naudojant išgrynintą aplinkos deguonį ir švelnesnį slėgį) metodas yra moksliškai patvirtinti ir pakankamai galingi siekiant atkurti ir išsaugoti organizmo atsparumą, stiprinti ilgaamžiškumą, audinių regeneraciją, skatinti teigiamą angiogenezės procesą stiprinant širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą, skatinant kolageno gamybą odoje, atstatant audinius po covid-19, gripo ir kitų virusinių susirgimų bei padedant sportininkams profesionalams pasiekti bei išlaikyti gerą fizinę formą.


⚖️ Keletas skirtumų:

  1. Kvėpuojant 100 proc medicininiu deguonimi užtenka mažiau procedūrų (pvz.: vietoj 40 gali užtekti 30 ar vos 20, priklausomai nuo problemos ir individualių žmogaus savybių), tačiau tai yra ir "agresyvesnė" procedūra, todėl gali tikti ne visiems. Rekomenduojame po operacijų, lūžių, stiprios formos covid 19 ir gripo ligos, lengvinti psichinių sutrikimų simptomus, ypač gydant išeminę smegenų ligą, demenciją, silpnaprotystę, sveikstant po onkologinių susirgimų. Galimas 10 - 40 procedūrų kursas, vėliau palaikymą tęsiant kameroje naudojant išgrynintą aplinkos deguonį su žemesniu slėgiu.

  2. Kvėpuojant išgrynintu aplinkos deguonimi (>95 proc.), mažiau “apkraunama” nervų sistema, nei naudojant medicinį 100 proc. deguonį, švelnesnis poveikis, todėl tinka jautresniems klientams, nėra rizikos intoksikacijai deguonimi. Gali prireikti kiek daugiau procedūrų (rekomenduojama 40), tačiau ilgalaikėje perspektyvoje pasiekiami tie patys sveikatinantys rezultatai. Rekomenduojame norintiems gerinti rezultatus sporte, ypač ištvermės atletams, pagerinti miego kokybę, odos būklę, bendrai stiprinti imunitetą ir puoselėti grožį bei jaunystę, stiprinti mąstymo funkcijas, turintiems autizmo spektro sutrikimų, sveikstant po onkologinių susirgimų, ar tiesiog norintiems puoselėti sveikatą ir ilgaamžiškumą.

❓ Turite klausimų ar norite pasitarti?

Susisiekite su mumis 8 678 500 50 arba pasikonsultuokite su fizioterapijos specialistu ar gydytoju, kuris žino apie HBOT procedūrų taikymą sveikatingume.



Daugiau apie mus rasite interneto svetainėje sveikatosterapija.lt ar socialiniuose tinkluose:

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page